obiteljska kuća Št

narudžba / Samobor / 2007

Objekt čini pravilan kubus s ravnim krovom, pročelja su oblikovana po principu punog zidnog platna suzdržano perforiranog ostakljenim plohama. Lokacija je na strmoj padini u okolici Samobora. U podrumu je smješten bazen s pratećim sadržajima, te prostor za druženje s vanjskom terasom. U prizemlju se nalaze natkriveni parking, ulaz i dnevni prostori, dok su na katu spavaće sobe s kupaonicama. Na krovu je predviđeno prostrano sunčalište, a visinska kota krova omogućava vizure na sve četiri strane svijeta. Za zaštitu od sunca koriste se rolete i fiksni brise-soleil-i.

autori

Matija Vaniček
Nino Virag


investitor

privatni


lokacija

Samobor


program

kuća s bazenom za obitelj s dvije curice


godina

2007


faza

idejni


ukupna površina

400 m2